Έχετε ημικρανίες; Η λύση μπορεί να βρίσκεται στη διατροφή σας


Η ημικρανία δεν αφορά μόνο το κεφάλι. Πολλές τροφές περιέχουν χημικά που μπορεί να πυροδοτήσουν ημικρανίες και πιθανώς άλλες μορφές πονοκεφάλων. Οι ειδικοί έχουν μια λίστα 'ένοχων rdquo; τροφών που θα ήταν καλό να αποφεύγετε αν υποφέρετε τακτικά: αλλαντικά και λουκάνικα (τα οποία περιέχουν νιτρώδη), κινέζικο φαγητό (που μπορεί να περιέχει γλουταμινικό νάτριο) και τροφές χωρίς ζάχαρη στις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί ασπαρτάμη ή σουκραλόζη. Εάν είστε επιρρεπείς στους πονοκεφάλους αποφεύγετε επίσης την τυραμίνη, ένα φυσικό συστατικό σε τροφές όπως εσπεριδοειδή, μπανάνες, αβοκάντο, αλλαντικά, τυριά ωρίμανσης, κρεμμύδια και ξηρούς καρπούς.
Ωστόσο να θυμάστε πως μπορεί η ημικρανία να πυροδοτείται από άλλη ουσία σε κάθε άνθρωπο. Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι βρήκε πως η διατροφή μας παίζει επίσης ρόλο. Εάν υποφέρετε τακτικά από ημικρανίες, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες του Vincent T. Martin, MD, καθηγητή ιατρικής στο τμήμα ιατρικής και νευρολογίας του Πανεπιστημίου.
Αποφύγετε την ασπαρτάμη
Το συγκεκριμένο τεχνητό γλυκαντικό πυροδοτεί ημικρανίες σε κάποιους ανθρώπους. Η ασπαρτάμη μπορεί να είναι κρυμμένη σε διάφορα τρόφιμα, όπως τσίχλες, μπισκότα ή επιδόρπια, οπότε διαβάζετε προσεκτικά τη λίστα των περιεχομένων.
Αλλάξτε το ποτό σας
Η μπύρα και το κόκκινο κρασί έχουν συνδεθεί με πονοκεφάλους ndash; οι ερευνητές ενοχοποιούν γι #39; αυτό τα χημικά που περιέχουν.
Γνωρίζετε ότι η ημικρανία με αύρα μπορεί να ενέχει ένα σοβαρό κίνδυνο για την υγεία σας;
Κόψτε τη γλουτένη
Η γλουτένη θα μπορούσε να ενεργοποιεί την ημικρανία εάν πάσχετε από κοιλιοκάκη ή έχετε ευαισθησία στη γλουτένη. Μπορείτε να αφαιρέσετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας δοκιμαστικά για μία περίοδο και αν δείτε διαφορά στη συχνότητα των ημικρανιών συζητήστε το με το γιατρό σας ώστε να κάνετε τις ανάλογες εξετάσεις.
Συνεχίστε όμως να πίνετε καφέ!
Ιδιαίτερα αν πίνετε καφέ κάθε πρωί. Εάν κόψετε απότομα την καφεΐνη μια μέρα μπορεί να ξυπνήσετε με έντονη ημικρανία την επομένη
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη